fbpx

Wadha hadde hørt mange bibelvers. Men da hun leste Bergprekenen med en feltarbeider fra Frontiers, begynte hjertet hennes å vende seg mot Jesus.

Da jeg først flyttet til vertslandet mitt, føltes språklæring som en langsom prosess. Men å tilbringe tjue timer i uken med Wadha, min språklærer, ga meg den perfekte muligheten til å lese Bibelen sammen med noen. Sammen leste vi vers for vers mens jeg øvde på å forstå ord og setningsstrukturer.

 

I løpet av en språktime åpnet jeg Bibelen og fant historien om Jesu fødsel. Først korrigerte Wadha uttalen min da jeg snublet over et ord her eller der. Men etter en stund begynte hun å kommentere selve historien.

 

Stille ba jeg: ”Gud, berør Wadhas hjerte gjennom denne historien.”

 

Wadha sto med et smil da leksjonen vår var ferdig. «Vi bør fortsette å lese litt fra Bibelen hver dag. Jeg tror det vil hjelpe språklæringen din.»

 

”Det høres bra ut for meg,” sa jeg raskt enig.

 

Da jeg vinket farvel til Wadha, begynte jeg å be om hvilke bibelsteder vi skulle lese. Mange av Bibelens historier var kjent for henne fra økter med tidligere elever. Så jeg lurte på hva vi kunne lese som ville åpne hjertet hennes for Jesus.

 

Med bare en måned igjen med språktimer, ba jeg Gud vise meg hvordan jeg kunne bruke hvert øyeblikk til å peke Wadha til ham.

 

Neste gang vi møttes, satte jeg meg ned med Wadha og la Bibelen min på spisebordet mellom oss. «Jeg vil gjerne begynne med Jesu bergpreken,» sa jeg til henne og bladde i Det nye testamentet til jeg fant sidene. Hun lente seg over teksten da jeg begynte.

 

«Salige er de rene av hjertet», leste jeg fra Matteus 5, «for de skal se Gud. Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds sønner.»

 

Wadha lente seg tilbake med store øyne. «Wow, Gud må virkelig ønske at vi skal leve i fred med hverandre. Vil de rene av hjertet faktisk se Gud?»

 

”Det er det Bibelen sier,” svarte jeg.

 

Mens vi fortsatte å lese, stoppet Wadha meg ofte for å kommentere og stille spørsmål om teksten. Jeg lurte på om Wadhas hjerte endelig åpnet seg for Jesus.

 

Men språktimene mine skulle etter planen avsluttes om bare tre uker. Hva ville skje med Wadhas interesse for Bibelen når vi sluttet å møtes?

 

Jeg leste de siste versene av Bergprekenen fra Matteus 7 før jeg lukket Bibelen. ”Da Jesus var ferdig med disse ord, ble folkemengden forbauset over hans lære, for han lærte dem som en som hadde myndighet, og ikke som deres skriftlærde.”

WADHA VAR GREPET

AV DET VI HADDE LEST

I likhet med menneskene i Bibelen som ble overrasket over Jesu ord, var Wadha grepet av det vi hadde lest.

 

”Dette er gode historier og folk trenger å høre dem,” sa hun. ”Hvis vi forteller dem til noen rundt oss, og så forteller de dem til andre rundt dem, vil historiene fortsette å spre seg.”

 

”Jeg er enig.” Jeg kunne ikke annet enn å smile. ”Vil du fortsette å lese dem med meg selv etter at timene våre er ferdige?”

Wadha nikket. ”Jeg vil høre mer.”

WADHA OG JEG  MØTES JEVNLIG FOR

Å LESE HISTORIER FRA BIBELEN

Selv om jeg ikke lenger trenger en språklærer, fortsetter Wadha og jeg å møtes jevnlig for å lese historier fra Bibelen sammen og snakke om hva de betyr. Det er en glede å se hjertet hennes begynne å åpne seg for evangeliets sannhet.

 

Be:

· Be om at Wadha vil fortsette å lese Bibelen og vil velge å følge Jesus.

· Be Gud om å gi Frontiers utsendinger muligheter til å dele avsnitt fra Bibelen mens de praktiserer nye språk.

· Pris Gud for at han bruker menn og kvinner i ulike sesonger av tjenesten for å nå muslimer med sannheten om hvem Jesus er.