fbpx

Frontiers sendte korttidsteam fra flere av sendebasene til fotball-VM i Qatar i november og desember, og rapportene fra teamene som var til stede kommer nå inn:

«Gruppene av unge voksne var utrolige. Det å lede dem var som å styre en gruppe løpske kameler. De var så gode! De gikk ut av sine komfortsoner for å dele om Jesus, bygde relasjoner med andre og gav seg selv til arbeidet. Noen ganger kom de ikke hjem til vår villa før langt på natt!», skriver en av teamlederne.

En av deltakerne skriver: «Vi lette etter en plass å slå oss ned ved FIFA-festivalen, og så noen vinke oss til seg. To qatarere tilbød oss et sete. De var imponert over at vi hadde på oss lokale drakter, og var svært gjestfri. Og de viste oss noen av sine favorittplasser i byen helt til langt over midnatt. Jeg møtte mine nye lokale venner to ganger til, og en gang ble jeg til og med invitert hjem til en av dem, hvor jeg ble budt på et tradisjonelt måltid med kamelkjøtt og ris!»

En annen skriver: «Vi møtte ‘Badia’ på en T-banestasjon på vår vei hjem en kveld, og utvekslet telefonnumre. To dager senere møttes vi igjen, og fikk lov til å be for henne og hennes 3-årige sønn. Da kom en annen ung dame inn i kafeen. Hun gikk rett bort til oss og sa at det var en stor glede for henne å se at vi ba, og spurte om vi var kristne. Hun fortalte at hun også var en kristen, og hadde bedt Gud vise henne at hun ikke er alene. Vi ba for henne også.»

Og det er flere vitnesbyrd om hva Gud gjorde gjennom disse korttidsteamene: «På fotballkampen satt jeg ved siden av to menn fra Oman. Gjennom hele kampen snakket vi om likheter og forskjeller i vår tro (kristne og muslimer), og jeg fikk en naturlig anledning til å korrigere noen misforståelser om kristen tro og dele om det tilgivelsens håp som finnes i Jesus.». «Landet var storslått med sine utrolig vakre strender, høye arkitektoniske mesterverk og moderne T-baner. Likevel virket det på en måte tomt. Av landets 3 millioner innbyggere utgjør den lokale befolkningen bare en halv million. Resten av befolkningen er utestengt fra statsborgerskap og ofte behandlet dårlig, som tjenere. Jeg fikk anledning til å snakke med mange av dem. Noen lot meg be for dem, og mange uttrykte at bortsett fra arbeid og penger så hadde de ikke mye av et liv der. Mange hadde et sterkt behov for fellesskap, og mange levde langt borte fra sine familier.

En skriver: «Min familie og jeg sikter oss inn på langtids tjeneste gjennom Frontiers. Jeg vet at langtidstjeneste er forskjellig fra denne 10-dagers intensive erfaringen. Men like fullt – dette var en god smakebit! Jeg innser også at selv om intellektuell debatt IKKE er hva som vil forandre menneskers hjerter, så er det likevel viktig og riktig å investere tid og krefter på å forsøke å forstå hverandre og se hvordan kristnes og muslimers tro forholder seg til hverandre. Jeg vil gjerne lære mer!»

Andre rapporter:

  • «Jeg var der i bare fire dager, og de var utrolig givende og spennende. Jeg hadde personlig kontakt med masser av muslimer fra over 20 forskjellige land!»
  • «Jeg har flere  kontakter å følge opp. Jeg fikk lange samtaler om evangeliet med somaliere, en saudi-araber, tre palestinere, en tyrker og en fra Bangladesh.»
  • «Min deltakelse har bekreftet mange av Guds kall til meg i mitt liv, og ett av dem er å bli feltarbeider i Midtøsten.»
  • «Jeg trodde det ville bli ekstremt vanskelig å møte qatarere. Men til min overraskelse koblet Gud meg sammen med en qatarer på en ganske mirakuløs måte allerede på den første dagen!»
  • «Denne turen virket som en perfekt mulighet. Mange av våre team ble invitert inn i hjemmene, og fikk guidede omvisninger rundt om i byen av lokale folk, noe som bygde mange og gode relasjoner. Qatar er et veldig strategisk land å sende kristne arbeidere til, enten for studier, arbeid eller oppstart av forretningsvirksomhet.»
  • «Jeg er overbevist om at Gud forbereder noe stort for denne nasjonen, og fotball-VM ble valgt av en god grunn. Jeg vil nå reise hjem for å studere, men denne gulfnasjonen gir nok ikke slipp på meg så lett og, hvem vet, kanskje jeg reiser tilbake etter endte studier for å fortsette min tjeneste i denne spennende nasjonen?»
  • «Jeg skal etter beste evne forsøke å motivere min menighet og mine venner til å fortsette å be for Qatar!»

Dette var Frontiers sitt første flernasjonale korttidsteam-prosjekt! Teamenes medlemmer proklamerte Evangeliets gode nyheter nesten uten hindre av noen slag. De gikk i forbønn for folkegruppene de møtte. Nye folk fikk en smakebit av hva det vil si å tjene Herren i en tverrkulturell setting, og noen vurdere å flytte til en muslimsk kultur. Og de fikk bringe rapporter hjem om både mye frukt og store utfordringer.

Totalt 30 personer fra 10 land (Canada, Storbritannia, Sveits, Tyskland, Nederland, Italia, Ecuador, Syria, Egypt og Palestina) deltok!

Hør historier fra turen på podcasten Raw Mission: In Qatar for the World Cup (buzzsprout.com)

I påska får DU en mulighet til å oppleve hvordan det er å bli kjent med en muslimsk kultur! Frontiers Norden arrangerer to korttidsteam samtidig, ett til et land i Midtøsten (som er fulltegnet!), og ett til et land i Nord-Afrika (som har god plass enda!). Hvorfor ikke bli med?! Du finner nærmere informasjon her.

Stabsteamet for den nordiske sendebasen