fbpx

Bedt om å dele et vers fra sin daglige bibellesning, leder en pendlende Frontiers-feltarbeider drosjesjåføren sin til tro på Kristus

Jeg hadde en travel formiddag fylt med avtaler og andre oppgaver foran meg, så jeg presenterte meg selv for drosjesjåføren min og bestemte meg for å bruke den 25 minutter lange turen til å ha en stille stund med Herren.

Mens jeg leste fra Johannes 11, slo vers 25 meg: «Den som tror på meg, skal leve om han enn dør.» Dette er fantastiske nyheter, spesielt for de som frykter døden, slik mange muslimer i byen min gjør.

Da jeg så opp fra Bibelen, lurte jeg på om sjåføren min, Samar, noen gang hadde hørt denne sannheten. «Han trenger denne gode nyheten,» tenkte jeg.

En annen stemme hvisket: «Du vet at han sannsynligvis ikke ønsker å høre dette.»

Før jeg ga den tvilen en sjanse til å slå rot, bøyde jeg meg frem og spurte: «Samar, har du noen gang hørt disse ordene?» Så leste jeg Johannes 11,25 for ham.

«Fantastisk!» svarte han. «Hvem sa det?»

«Jesus Messias,» svarte jeg. «Har du hørt om ham?»

«Ja,» sa han. «Men jeg vet ingenting om ham.»

Jeg blir alltid overrasket over å finne mennesker som ikke vet noe om Frelseren vår. Jeg fortalte drosjesjåføren Guds historie fra skapelsen til Jesu korsfestelse. Jeg fortalte ham at den som omvender seg og tror på Jesus vil bli frelst (Markus 16,16).

Samar stilte meg spørsmål om Gud, Guds Ord, og om vi må be fem ganger om dagen.

Midt i samtalen fortalte han hvordan onkelen en gang hadde fortalt ham noe han aldri hadde glemt: at Gud er mer interessert i våre hjerter enn i om vi følger alle de religiøse krav.

Like før vi ankom stedet jeg skulle til spurte Samar: «Sier du at hvis jeg omvender meg og tror på Guds gave i Jesus, kan jeg få tilgivelse for mine synder?»

Jeg forsikret ham om at han at det var riktig. Noe inni meg tvilte på at denne muslimske mannen ville være klar til å ta et så stort steg så raskt, men jeg spurte likevel. «Vil du gjøre det?»

«Ja,» sa han. Og der i drosjen sin angret han sine synder og satte sin lit til den eneste frelsesveien – Jesus Kristus.

Før jeg gikk ut av drosjen for å rekke min neste avtale oppdaget vi at vi er naboer. Teamet mitt og jeg har vært i kontakt med ham siden, delt Jesus-filmen og oppmuntret ham til å vokse i sin nye tro gjennom Ordet. Vi feirer det evige livet vår nye bror har funnet i Kristus.

 

Be:

  • Be om at Samars tro og vitnesbyrd vil fortsette å vokse.
  • Be Gud om å fortsette å starte samtaler mellom feltarbeidere og muslimer med folk som er åpne for evangeliet.
  • Pris Gud for hans ønske om å se mennesker fra alle nasjoner komme til tro på Jesus.

 

 

(Fra Frontiers USA)