fbpx

Ørkenens endeløse sanddyner, kameler lastet med gaver, de vise menn på vei fra Østen. De minner oss om julens budskap, men også om Midtøsten, området hvor jeg og min familie tilbragte så mange flotte år.

Vi bodde i Saudi-Arabia som er et land fylt av gull, røkelse og myrra men som mangler den største av alle skatter, den nyfødte Immanuel, Gud med oss.

Ett av våre dyrebareste juleminner er fra da vi satt sammen med en gruppe saudiere som det samme året hadde tatt imot Jesus. Etter festmåltidet leste vi juleevangeliet og sang noen tilbedelsessanger sammen. Vi begynte å samtale om familietradisjoner. For noen er det juletre, julestrømper eller julekrybbe. Eller kanskje festmåltid hvor hele familien deltar, og gaver.

Og vi delte med dem om en tradisjon som vår familie hadde etablert for å fokusere på julekrybben og Jesu fødsel, heller enn juletreet: Å henge opp lys dekket med engler og stjerner, sette julekrybben med den nyfødte Jesus under, og sette fram detaljer fra juleevangeliet på forskjellige plasser rundt i stuen slik at julepynten utgjorde helheten i historien om Jesu fødsel.

Våre saudi-venner syntes det var interessant at vi ikke måtte ha de samme tradisjonene som alle andre, men at vi kunne tenke på hva Julen betydde for oss. Så begynte vi å drøfte med dem hva troende i Saudi-Arabia kan gjøre for å gi Jesu fødsel et unikt saudi-arabisk preg.

Takk Gud for reformene som har funnet sted i Saudi-Arabia i de siste årene, som har gitt nye muligheter til å dele evangeliet.