fbpx

En Frontiers-arbeider deler om hvor mye hun elsker å drikke kaffe med muslimske venner – og hvordan hver kopp er en mulighet til å vitne om Jesus.

  1. april 2021 / Frontiers USA

«Yalla, nit’qahwa,» sier min muslimske venn. Oversatt: «Hei, la oss ta en kaffe sammen!»

Nit’qahwa er mitt favorittord på arabisk. Det uttrykker det jeg liker aller best å gjøre her i Midtøsten. Jeg har mista tellinga over hvor mange nit’qahwaer jeg har hatt med en venn eller en gruppe med kvinner, hvor vi har spist dadler og drukket kaffe fra små kopper.

Noen ganger lener jeg meg tilbake med koppen i hånda og bare tar inn alt praten rundt meg. Andre ganger hiver jeg meg med i et forsøk på å snakke deres dialekt.

«Jeg har alltid hatt lyst til å lese Bibelen, men ingen har spurt meg om å gjøre det.»

_____________________

JEG HAR ALLTID HATT LYST TIL Å LESE BIBELEN,

MEN INGEN HAR SPURT MEG OM Å GJØRE DET

_____________________

For en stund siden hadde jeg en nit’qahwa med noen venner i parken. I det solen gikk ned ga min venn Hana meg påfyll med kaffe, og vi snakka om livet.

I våre tidligere kaffeprater har Hana og jeg snakket om hvordan man kan komme i kontakt med Gud. Denne gangen snakket hun om hvor viktig Koranen var, og at hun prøvde å lese litt i den hver dag.

«Hva med Bibelen? Vil du lese den med meg?» spurte jeg henne.

«Vet du, jeg har alltid hatt lyst til å lese Bibelen, men ingen har noen gang spurt meg,» svarte hun med et smil.

Jeg delte om hvordan jeg elsket å lese Guds Ord med menneskene i Midtøsten fordi kulturen deres er veldig lik den Jesus levde i. Jeg fortalte Hana om den gangen jeg ble invitert til et lokalt hjem. Jeg satte meg ned på den «laveste» plassen, for så å bli invitert til å sitte på æresplassen.

Jeg tok frem Lukas 14 på mobilen min og spurte Hana om hun kunne lese det Jesus sier om å sitte på æresplassen i et bryllup.

___________________________

«JEG FORSTO IKKE MENINGEN MED DETTE AVSNITTET FREM TIL

JEG BODDE I HENNES KULTUR – TIL JEG OPPLEVDE DET SELV.»

___________________________

Mens Hana leste gjennom avsnittet, begynte hun å smile og nikke. «Ja,» sa hun. «Dette er veldig viktig for folket mitt.»

Jeg sa at jeg ikke hadde forstått meningen med dette avsnittet før jeg kom hit, bodde i hennes kultur og opplevde det selv.

«Det jeg liker best med dette avsnittet er at det gir et nydelig bilde på hva Jesus gjør for oss,» fortsatte jeg. «Vi setter oss selv lavt, slik Han selv satte seg lavt for oss.

Hun gjorde store øyne. «Å! Det er så fantastisk, jeg får frysninger.»

Før hver eneste nit’qahwa ber jeg om meningsfulle, dype samtaler, og gjør mitt beste for å være godt forberedt til å dele Guds Ord. Hver kopp med kaffe er en mulighet til å dra kvinner til Kristus ved å høre deres historie, stille dem spørsmål om troen, og invitere dem til å oppdage Jesus i Skriften.

“Yalla, nit’qahwa!”

  • Be om at Hanas hjerte skal bli dratt mot Jesus når hun leser Guds Ord
  • Be Gud om å gi Frontiers-arbeidere meningsfulle og gode samtaler som bærer frukt når de bruker tid sammen med muslimer.
  • Be om at Gud gir arbeiderne språkets gave og øker deres ordforråd, slik at de kan dele på et dypere plan med mennesker de er kalt til å nå ut til.

 

valiantmade.com