fbpx

Å nå ut til muslimske nomader er et utrolig spennende eventyr for Guds rike, men innebærer mange utfordringer. Det er også absolutt verdt det!

”Når du kan ha kirken din på kamelryggen, først da kan jeg tro at kristendommen er for oss”, sa en somalisk gjeter i Øst-Afrika til Malcolm Hunter, grunnleggeren av Nomadic Peoples Network.

Den muslimske kamelbonden hadde sett kirkebygg der kristne kledde seg i de fineste klærne sine og samlet seg på spesifikke tider og dager. Hvis det var sånn det var å leve ut evangeliet, kunne han ikke tenke seg at det nomadiske folket hans noen gang kom til å følge Jesus.

Ingen hadde vist denne somaliske mannen at troen på Kristus ikke handler om bygninger og timeplaner og rene klær. Han trengte å se at evangeliet også er for nomader som ham, folk som er klar til å pakke sakene og flytte når det er nødvendig.

Omtrent 200 millioner mennesker lever som nomader rundt om i verden. Å bringe evangeliet om Kristus til disse unådde folkegruppene er en av de største utfordringene i misjonen i dag.

Av de nomadiske muslimske folkegruppene som lever fra VestAfrika til Søræst-Asia, er mer enn 170 totalt uberørt av evangeliet. Få misjonærer reiser til dem – den viktigste grunnen til det er at det er vanskelig å nå mennesker som er i stadig bevegelse og som bor i noe av det tøffeste klimaet i verden.

 

Mange nomadiske folkegrupper lever på øde steder som det er vanskelig å komme til, og enda vanskeligere å bo på. De er autonome folk som ikke bryr seg om politikk og samfunnet utenfor sin egen gruppe.

Å nå ut til nomadene er ikke lett. Det tar tid, investering, og en villighet til å gå til de tøffeste stedene i verden. Å leve sammen med dem for evangeliets skyld krever at du ofrer din komfort.

Men Gud har forberedt en ny generasjon av arbeidere til å gå med evangeliet til nomadene.

Har du eventyrlyst, en pionerholdning? Kanskjedu er en som trives med å være på farten. .

Hvis du sier ja til å nå ut til nomadene, vil du mest sannsynlig møte ekstreme temperaturer, brutalt vær og røffe leveforhold.

Men til gjengjeld får du en uforglemmelig opplevelse for Guds rikes skyld. Jesus er totalt verdt det.

– Be Høstens Herre sende ut flere arbeidere til muslimske nomader med evangeliet.

– Be for Frontiers’ team, at de skal bli utrustet med kreative strategier, spesielt med teknologi og media, for å dele Kristus med nomadefolk som alltid er på flyttefot.

– Be om at Jesus selv skal vise seg for nomadiske menn, kvinner og barn i drømmer og visjoner.