fbpx

Det er over 350 000 muslimer på Taiwan. De fleste er arbeidsinnvandrere fra Indonesia. Majoriteten
er håndverkere, fiskere, hushjelper og sykepleiere, men noen kommer også som studenter eller har taiwansk ektefelle. Mange arbeidsgivere respekterer sine muslimske ansatte og lar dem følge islamske leveregler som daglig bønn, faste under ramadan og feiring av muslimske høytider. Men innvandrerne savner selvfølgelig familien og har regelmessig kontakt med dem via mobiltelefon og sosiale medier.

Søndagen er ukas høydepunkt for Taiwans muslimske fremmedarbeidere. Fra hele landet samles de da på sentralstasjonen i Taipei. De ser seg rundt etter kjente ansikter, finner et hjørne hvor de kan sitte sammen og prate med andre på sitt eget språk. De spiser tradisjonell indonesisk mat, deler opplevelser med hverandre og diskuterer nyheter hjemmefra. For disse muslimene med hjemlengsel er dette en oppfriskende pause etter en travel uke.

Vanligvis må en fremmedarbeider signere en 3-års kontrakt for å jobbe på Taiwan. Når kontraktstiden er over, må de enten reise tilbake til Indonesia eller få jobb hos en ny arbeidsgiver. Med så mange landsbyer i Indonesia som enda ikke er nådd med evangeliet, kan disse tre år på Taiwan være den eneste sjansen arbeiderne får til å høre budskapet om Jesus.

 

INSPIRASJON TIL BØNN
➊ Det er omtrent
350 000 muslimske
arbeidsinnvandrere på
Taiwan. Be om at de må
få et møte Jesus der. Må
de også gjøre godt arbeid
og nå sitt mål om å sende
penger hjem til familiene
sine.
➋ Be for de kristne på
Taiwan, at de må benytte
anledningen til å formidle
Guds kjærlighet til disse
som besøker landet deres.
➌ Be om at taiwanske
arbeidsgivere må
behandle sine ansatte med
rettferdighet og vennlighet,
bry seg om deres behov og
gi dem mulighet til å høre
om Jesus.