fbpx

Mahnaz ringer nervøst på døra. Hun forter seg inn og ser at velbrukte Bibler ligger på bordet. Hun blir møtt av seks kjente smil og skjønner at hun er på rett plass. Dette lille kristne fellesskapet med nye troende møtes i forskjellige hjem hver uke; de må unngå å bli avslørt.

De begynner møtet med lovsang. Stille, så de ikke høres av naboene. Etter lovsangen deler de sine vitnesbyrd, og så lytter de til en andakt over internett. Undervisningen fra Matteus 10 er hardtslående: Jesus sier til disiplene sine at de må forvente å lide for Hans navns skyld. Faktisk ble taleren selv tvunget i eksil på grunn av forfølgelse. Mahnaz lytter nøye. Hun kjenner allerede til farene, men har bestemt seg for at Jesus er verd det. Mahnaz er en del av Irans raskt voksende huskirke-bevegelse.

Irans huskirker dukket først opp sent på 1990-tallet. Etter flere tiår med restriksjoner på kristne gudstjenester etter den islamske revolusjonen i 1979 innså kirkeledere at den eneste måten å fortsette å forkynne evangeliet i Iran var å operere i det skjulte.

Det som begynte med noen dråper har blitt til en elv. Nå formes hemmelige fellesskap ukentlig ettersom evangeliet spres. Det er ikke uvanlig å høre om hele familier som kommer til tro sammen. Myndighetene i Iran reagerer hardt når huskirker blir oppdaget. Likevel er det mange som Mahnaz, som lengter etter å samles med andre troende for å lære mer om deres dyrebare Frelser. Og når ikke-kristne ser at de troende villig lider for sin tro, blir nysgjerrigheten på Jesus enda større.

INSPIRASJON TIL BØNN IRAN
➊ Be om Guds velsignelse over nye troende, som Mahnaz, mens de vokser troen. Be også om
beskyttelse for kirkene deres.
➋ Be om fred, framgang og stabilitet i Iran, og om at alle iranere må få frihet til å tilbe slik de ønsker.
➌ Be for Irans myndigheter at de må møte de kristne med rettferdighet. Be om at de kristne må fungere som salt og lys i det iranske samfunnet. (Matt. 5,13-16)