fbpx

Det var en helt vanlig dag i juni 2017, på en restaurant i Riyadh, Saudi-Arabia, men alt skulle snart endre seg. Plutselig begynte telefonene å pipe og ringe. Vantro leste vi meldingene som strømmet inn. Gledesrop overdøvde samtalene. Bilene utenfor hang på hornet. For kvinner var disse uventede nyhetene om at de fikk lov til å kjøre bil et minneverdig øyeblikk i Saudi-Arabias historie, men det skulle ta et helt år før forbudet faktisk ble fjernet.

Saudi-Arabia har sett bemerkelsesverdige forandringer som fremmer kvinners rettigheter og myndiggjøring de siste årene, selv om det internasjonale samfunnet ofte ser på det som svært langsom framgang. Det er ikke lenge siden kvinner i Saudi-Arabia ikke hadde lov til å kjøre, stemme, studere eller arbeide i offentligheten. I løpet av noen få år har alt dette endret seg. I august 2019 ble det til og med kunngjort at saudiske kvinner over 21 år skulle få ha eget pass og kunne reise utenlands uten samtykke fra en mannlig verge.

Her i ørkenriket skjer det ekstraordinære framskritt for kvinnene. Selv om det fortsatt er en lang vei å gå, blir ikke de lenger holdt tilbake av loven, og disse endringene i hverdagslivet forandrer faktisk hele verden.

INSPIRASJON TIL BØNN
➊ Be om nasjonal støtte til å fortsette utviklingen som gir kvinner frihet og like rettigheter i Saudi-Arabia,
inkludert religionsfrihet.
➋ Dette nylige skiftet i kvinnepolitikken er et direkte resultat av reformene initiert av kronprins Mohammed
Bin Salman, og Visjon 2030. Be om at saudiske myndigheter må fremme trivsel og utvikling for alle
saudi-arabere.
➌ Det var kvinner som var de første som fikk møte den oppstandne Kristus. Be om at det også må bli slik i
Saudi-Arabia. (Lukas 24)