fbpx

Denne tiden med bekymring og frykt er en bra anledning til å tenke på spørsmål om liv og død. Er vi klare til å møte livet etter døden? Her er en historie som passer til det. Den taler sterkt til muslimer i særdeleshet. Men vi trenger alle å forberede oss på å legge ut på «den lengste reisen», før eller senere. Så – her er historien!

Det var en gang en rik konge i Midtøsten som hadde mengder av eiendom og et stort hoff med masser av tjenere. En av hans favoritter var en klovn som fikk ham til å le høyt og ofte. En dag fikk klovnen ham til å le så mye at han kalte ham til seg og sa, «Du er en morsom, dum idiot! Jeg gir deg denne ringen og når du møter en enda dummere idiot enn deg selv, så må du gi ringen til ham!

Dagene gikk og kongen ble plutselig dårlig med en forferdelig sykdom. Han ble raskt dårligere og lå til slutt for døden i sin store, kongelige seng. Hans hofftjenere tenkte det kanskje var best å heve moralen hans så de kalte på klovnen for å forsøke å få kongen til å le. Klovnen fikk foretrede hos kongen, og gjorde noen morsomme og tåpelige ting, men kongen smilte bare så vidt. Så vinket han klovnen til seg.

Klovnen bøyde seg ned og sa, «Å min konge, jeg er så trist over å se deg så syk. Hvordan føler du deg?» Kongen svarte, «Jeg har det elendig. Jeg tror jeg nå skal legge ut på en lang, lang reise, og at jeg ikke vil komme tilbake.»

Og klovnen sa, “Å min konge, å min konge! De fleste folk som skal legge ut på en slik lang reise gjør gode forberedelser på forhånd. Min konge, tror du at du har gjort nok forberedelser for denne veldig lange reisen?»

Med tårer i øynene svarte kongen, «Nei, dessverre så tror jeg ikke at jeg er virkelig klar for denne reisen. Jeg har ikke forberedt meg godt nok. Og nå er jeg redd for at det er for sent for meg å gjøre meg klar.»

Da klovnen hørte disse ordene begynte også han å gråte, og han sa, «Å min kjære elskede konge, jeg er en dum idiot, og tilgi meg for det jeg nå skal gjøre, men i det minste har jeg gjort forberedelser for meg selg til denne veldig lange reisen». Så tok han av seg ringen kongen hadde gitt ham noen måneder tidligere, og gav den tilbake til kongen.

Historiens poeng er: Har vi vært kloke og foretatt de nødvendige forberedelsene for vår reise til livet etter døden, en reise som kan komme til å starte tidligere enn noen av oss forestiller oss?