fbpx

Scott Breslin vil oppmuntre alle kristne til å ta med seg sin kristne identitet i hverdagen. Mange av oss tilbringer mer av vår våkne tid på jobb enn hjemme, og derfor blir jobben en viktig plass også for Gud. Jeg tok kontakt med Scott for å høre hvordan troen vår kan komme til uttrykk på våre arbeidsplasser, hvilke erfaringer han selv bærer med seg, og hvordan vi kan styrke vår kristne identitet.

 

Hvorfor er det viktig å stå for hva vi tror på i vårt arbeidsliv?

Fordi det innebærer at vi lar troen lede og prege vår oppførsel, våre handlinger og våre samtaler på jobben. Når Jesus spør oss om å følge ham, mener han alle døgnets timer, noe som innebærer at vi skal følge ham når vi er hjemme, på jobben, og i alle våre andre sammenhenger. Siden vi tilbringer så mange timer på jobben blir arbeidsplassen en viktig arena.

Hvordan kan troen komme til uttrykk på vår arbeidsplass?

Selv om det kan virke merkelig for en del, så oppmuntrer jeg kristne til først og fremst å fokusere på å uttrykke sin tro gjennom gjerninger og holdninger i stedet for å dele evangeliet med ord. Å begynne å tale om Jesus med dine kollegaer som et første steg, kan kjennes stort. Det å be for, å være imøtekommende og å utføre gode gjerninger er som å pløye åkeren. Pløyingen er den tøffe jobben som må gjøres før såing.

Jeg har et konkret forslag til hvordan du kan komme i gang: Velg ut ti personer på jobben din og lær deg navnene på deres nære familiemedlemmer. Be for hver person i 30 sekunder hver uke. Så kan du lære deg navnene på deres barn og be for dem også i 30 sekunder hver uke. Se hva som skjer!

Har du noen eksempler på hvordan du har uttrykt troen din?

En gang hadde jeg en meget plagsom sjef. Situasjonen var så vanskelig at jeg ofte gråt når jeg kom hjem. Men jeg bestemte meg for å tilgi ham, og heller begynne å be for ham som person og leder. Jeg bestemte meg også for å ikke delta i sladringen om ham på jobben, men heller finne måter å oppmuntre ham på. Jeg gjorde det jeg kunne for å like ham. Da jeg hadde bedt for ham i tre ukers tid, kalte han meg inn til sitt kontor. Han stengte døren og ba meg sette meg. Jeg var overbevist om at han skulle sparke meg, men i stede fikk jeg vite at han hadde blitt kristen den helgen. For å være helt ærlig så var jeg litt skepisk, men noen uker etter denne hendelsen, var vi flere som opplevde forandring hos ham. Sjefen min hadde møtt Jesus. Jeg hadde pløyd åkeren, så hadde Gud brukt noen andre i sjefens omgivelser til å så.

Hvordan kan vi gå fram for å styrke vår kristne identitet?

Jeg har skrevet en kort bok om dette, der jeg fokuserer på dette med vår kristne identitet, og spesielt det jeg har kalt for «vår prestelige identitet». Jeg har oppdaget at selv om det allmenne prestedømmets teologi er grunnleggende for oss kristne, snakkes det lite om den i kirken. Det er derfor ikke så overraskende at mange kristne ikke kjenner til at Gud har gjort alle Jesu etterfølgere til prester.

Med denne identiteten er vår rolle å representere Gud overfor mennesker, og å representere mennesker overfor Gud. Å forstå vår prestelige identitet er nøkkelen til å forstå vår kristne identitet.

Hvorfor har du valgt å fokusere på dette tema?

Fordi jeg ønsker å oppmuntre alle som følger Jesus, uansett yrke, til å omfavne sin kristne identiteten. Jeg tror at hele kirken, ikke bare de få som jobber i kirken, trengs for å nå hele verden.

tekst: Karin Flygare, kommunikasjonsansvarlig
foto: Susanne Goldschmid/Cinfo

SCOTT BRESLIN har sine røtter i California, USA. I 22 års tid jobbet han i et konsulentfirma i Midtøsten samtidig som han sammen med sin svenske ektefelle ledet et menighetsplantende arbeid. I 2009 flyttet han til Sverige for å jobbe som internasjonal leder for den kristne bistandsorganisasjonen Operation Mercy. Siden 2019 har han jobbet som regionsleder for OM i Norden.