fbpx

Lille Ziryan er en 4 år gammel muslimsk gutt som bor i en flyktningleir med familien sin. Teamet mitt og jeg har ukentlige samlinger med familien hans for å studere Guds ord sammen. Under de første samlingene så vi Ziryans utagerende oppførsel, som innebar spark og hyl. Han ropte og skrek, men det var utydelig og uforståelig. Moren hans sa at dette var normal oppførsel for Ziryan. Hun klarer ikke å forstå ham eller roe ham ned, så hun prøver å sette på Youtube-videoer.

Etter flere uker satte endelig Ziryans mor ord på hvor sliten hun var.
«Ziryan hører ikke på meg,» sa hun. Hun lurte på om oppførselen hans skyldtes at han ikke kunne høre.

Da Elisabeth på teamet mitt spurte om vi kunne be i Jesu navn om helbredelse for Ziryan, godtok familien det. De ble med oss og la hendene på gutten mens vi ba.

Neste uke ble Elizabeth møtt av en ivrig mor til Ziryan. ”Han kan høre!” fortalte hun Elizabeth. Hun forklarte at morgenen etter at de hadde bedt for sønnen hennes, hadde Ziryan stått opp og oppført seg helt annerledes. Han begynte å si noen ord for første gang i sitt liv.

Akkurat da hoppet Ziryan inn i rommet og satte seg tilfreds på fanget til ei i teamet. Glad for all oppmerksomheten, sa han stolt frem tall og farger han kunne.Alle satt i undring over å se at den gutten som tidligere var voldelig og uten språk, nå sang, snakket, lo og koste.

Forvandlingen i Ziryans liv førte til at moren hans og andre familie medlemmer nå ber i Jesu navn for andre tilsynelatende umulige situasjoner. De leser Skriften med fornyet interesse i Hans lære. Og som Guds sannheter blir levende for dem, deler de dette med familie og venner.

Folk var overveldet og forundret og sa: «Alt han har gjort, er godt. Han får døve til å høre og stumme til å tale.» Mark, 7,37

– Pris Gud for at han helbredet Ziryan så han kunne høre og snakke.
– Be om at Ziryans fysiske helbredelse vil lede hele familien til å tro på å følge Jesus.
– Be om at Gud må kalle på flere team til å reise og dele evangeliet på steder der Jesus ikke er kjent.

Denne historien kommer fra en utsending på langtidsopphold. Navnene har blitt endret av sikkerhetsgrunner.