fbpx

 

En lokal legende sier at den gang Gud delte ut verdens språk fløy en engel over Kaukasusfjellene. I vesken sin hadde engelen alle språkene, og plutselig hang vesken seg fast på en av fjelltoppene, og alle språkene falt ut på fjellene og ned i dalene under. Og derfor er det så mange språk i Kaukasus-regionen den dag i dag.

 

Hvert språk og hver kultur i Kaukasus er knyttet sammen med en unik folkegruppe, laget av Gud. På grunn av dette lengter de etter en relasjon med Gud. Men i århundrer har de søkt etter Gud gjennom hedenske, animistiske og islamske trosretninger. Og Sovjetunionen gjorde ikke disse folkene til ateister, den bare styrket deres trosoppfatninger som en motreaksjon. Og alt dette er blandet sammen med en lengten etter materiell velstand importert fra Vesten. Disse folkene gråter etter håp, sannhet, og Gud. Og vi vet at Jesus Messias er svaret!

 

Kaukasusregionen er området mellom Svartehavet og Det kaspiske hav, mellom Europa og Asia. Dette området domineres av de nydelige Kaukasus-fjellene og er hjem til over 50 folkegrupper, eller omtrent 20 millioner mennesker. 21 av disse folkegruppene er enda hva vi kaller uberørt, eller uten ett eneste ord av Bibelen på sitt språk og uten noen vitner om Jesus! For å nå ut til disse menneskene må vi forstå at de har en ære og skam-kultur, og at de foretrekker å lære nye ting på muntlige måter.

Hvis du virkelig ønsker å bli kjent med folket i Kaukasus-regionen må du huske disse tre tingene om dem:

  1. Fjell – folkene i Kaukasus lever og trives i fjellene som dominerer denne regionen. Det finnes masse små, stille landsbyer inni dalene og fjellene, så vel som storbyer langs kysten av Det kaspiske hav, fylte av ulike regionale etniske grupper.
  2. Stolthet – denne verdien ligger til grunn for menns og kvinners handlinger i Kaukasus-regionen. Hver språkgruppe elsker og forsvarer sin kultur, sitt språk og deres levemåter. Den ideelle, ærbare kaukasiske mann sørger for sin familie, er en dyktig kriger og forsvarer og viser alltid styrke.
  3. Gjestfrihet – husholdninger i Kaukasus er ekstremt gjestfrie, og er åpne for gjester og generøse med både matservering og tiden de tilgodeser sine gjester med. Kvinnene spiller en nøkkelrolle i denne store gjestfriheten. De står for husholdningen, lager nydelige matretter og viser både styrke og skjønnhet. Alt dreier seg om serveringen av te – en fellesskapsbyggende hendelse hvor relasjoner dannes og vokser, og blir til gode muligheter for å dele Sannheten.

 

Kaukasus er én av de tre regionene av den muslimske delen som vi har spesielt fokus på i vårt arbeid i Frontiers Norden, på grunn av dens strategiske betydning og beliggenhet. Velkommen til å bli med på å støtte det viktige arbeidet i bønn og givertjeneste!