fbpx

«Når jeg er sint, glemmer jeg Gud», bekjente Rahima. Rahima har vært vår nabo i tre år. Navnet hennes betyr nåde på arabisk. Med sin lange og smale figur, snille øyne og med hender som er raske til hjelp, passer Rahima godt til betydningen av navnet sitt.

Rahima er en hengiven muslim som har tatt oss inn i livet sitt uten å nøle. Andre mødre har vært forsiktige i møte med oss, mens Rahima har latt barna sine leke med våre barn fra dag en.

Da våre nye teammedlemmer, Jessica og Sarah kom, ville de svært gjerne hoppe rett inn i det lokale livet. De kunne tenke deg å dele leilighet med en lokal familie. Vi foreslo Rahima og mannen hennes, Naim, med det samme.

Naim er mye borte fra landsbyen. Han får jobber i de store byene hvor lønningene er bedre. Så, som mange andre kvinner i området, oppdrar Rahima ungene alene.

Jessica og Sarah hadde bodd hos Rahima i to måneder, da hun en kveld begynte å slå sønnen sin. Slagene var så harde at våre teammedlemmer ble redde for at Rahima skulle skade ham. De ringte meg for hjelp. Jeg fikk Rahima til å slutte å slå sønnen sin, og etter hvert satt vi oss ned for å snakke om sinne.

«Gud kan gi deg fred og tålmodighet», sa jeg til Rahima. Da vi snakket sammen virket det som hun angret på det hun hadde gjort.

Men noen dager senere ringte Jessica og Sarah meg igjen. Denne gangen slo Rahima gutten sin så kraftig at til og med naboene kom og banket på, og forsøkte å bryte inn. Gutten fikk sår og blåmerker på ansiktet og kroppen.

«Hvorfor slår du ham på den måten?» spurte jeg Rahima med en gang jeg fikk henne til å sitte ned med meg. Dette var jo ikke lik henne. Rahima, med sine ekstra snille øyne – det perfekte bilde på nåde – var ikke sånn til vanlig. Hva var grunnen til dette sinnet som gikk så voldsomt utover sønnen hennes?

Sarah begynte å snakke med Rahima.

«Jeg tror at Gud sier til meg at hjertet ditt er knust,» sa Sarah. «Du slår sønnen din fordi du er sint på faren hans, som slår deg. Stemmer det?»

Ordene falt på det harde skallet rundt Rahimas hjerte, og fikk det til å smuldre. Tårene rant nedover ansiktet hennes mens hun sank sammen.

«Alt du sier er sant,» svarte Rahima. «Gud har vist deg dette».

Litt etter litt åpnet Rahima seg og hun fikk sette ord på de vonde opplevelsene. De var ikke bare fra faren hennes, men også fra moren. Rahima fortalte om volden i oppveksten, og sa at den delen av hjertet er knust fra innsiden. Arrene på kroppen hennes var et speilbilde av sårene i sjelen.

«Jesus kjenner smerten fra mishandlingen og kan helbrede hjertet ditt,» sa jeg forsiktig. «Gud selv vil hjelpe deg.»

«Men når jeg er sint glemmer jeg Gud,» tilsto Rahima. «Hva skal jeg gjøre?»

«Du kan ikke være god på egenhånd. Du kan ikke være tålmodig på egenhånd,» sa vi til henne. Rahima var enig.

«Hver eneste av oss trenger Guds hjelp,» la jeg til. Vi forklarte at det er på grunn av Jesu død og oppstandelse at Rahima kunne ha fred med Gud. Og med Gud, er det håp for fred i hennes liv og i andres.

«Når du tilhører Jesus, helbreder han deg og begynner å så godhet, fred og tålmodighet i deg,» sa vi, og forklarte henne Åndens frukter i Gal. 5,22.

«Ønsker du denne fantastiske freden fra Jesus?» spurte jeg Rahima.

Rahima svarte med et smil. «Du har sagt det til meg før, og jeg vil virkelig ha denne gaven. Jeg vil ha et forhold med Gud.» Hun tok en pause og sa, «men jeg har en religion allerede. Du vet jo det.»

Vi lo sammen, så sa jeg, «nei, dette handler ikke om religion. Gud vil at du skal ha Jesus Kristus så han kan helbrede hjertet ditt. Det er en gratis gave. Hvorfor tar du ikke imot den?»

Rahima tok villig imot gaven og vi ba sammen. Jeg spurte om hun ville be med meg om at Kristus skulle åpenbare seg for henne mer og mer. Hun ville det.

Gud forandrer hjerter og helbreder hjemmene. Han snur sårede, sinte kvinner til fredfulle, glade mødre.

Vi ber om at Jesus vil fortsette å fylle Rahimas hjerte med fred og helbrede hennes sår, og at hun vil erfare Jesus i sitt liv. Må hun kjenne hans dype kjærlighet, tilgivelse og fred som hjertet hennes lengter etter.

**Denne historien kommer fra en arbeider på langtidsopphold. Navnene er endret av sikkerhetsgrunner.**