fbpx

Mine teammedlemmer og jeg møtte Abdi for ikke så lenge siden. I sine yngre dager var han en Islamsk lærer. Men tross sin kunnskap i religionen følte han seg fremdeles usikker på hva som faktisk sto i Koranen. For et par år siden begynte han å lese for å prøve å forstå enda mer.

Rahel, hans yngste datter, var tenåring. Hun bare beundret farens søken etter kunnskap og ble inspirert til å starte sin egen søken etter sannheten ved å lese om Jesus på internett.

En natt da Rahel lå i senga, ba hun Gud, «vis meg sannheten». Da ble rommet fylt med et lys og hun hørte en stemme, «Jeg er Veien, Sannheten og Livet.» Hun forsto det var Jesus, som hun hadde lest så mye om, og Rahel sovnet og hadde den mest fredfulle nattesøvnen i sitt liv.

Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten ved meg. Joh. 14,6

Neste morgen fortalte Rahel alt til moren sin Nafissa, og hun sa at hun ville følge Jesus. Nafissa så på datterens opplevelse som en gave fra Gud og hun begynte også å lese i Bibelen på nettet fra den dagen.

Innen noen få måneder følte Nafissa seg klar til å ta imot Jesus. Men hun var redd for å ta det steget.

Så hadde hun en drøm. I denne drømmen var alt svart – plutselig kom et sterkt lys inn i rommet. Nafissa så Jesus foran seg og hun kjente at hun ble fylt med fred. Han sa ingenting til henne, men hun trengte bare dette møte for å sette sin tro til Han. Da hun våknet var hun ikke redd og hun bestemte seg for å følge Jesus.

Abdi studerte fremdeles Koranen. Men helt siden Gud hadde snakket med datteren, hadde han også begynt å lese Bibelen. Han elsket det han leste om Jesus i Ordet. Etter å ha hørt om kona sin drøm, begynte han også å følge Jesus!

Andre familie medlemmer så forvandlingen denne familien hadde hatt. Snart ble Rahels to brødre og en eldre søster etterfølgere av Jesus. Søsteren delte evangeliet med sin forlovede, som også ble troende.

Vi fortsetter å disippelgjøre og be med denne familien fra muslimsk bakgrunn. De vokser i Ordet og deler frimodig Jesus med andre.

De møte også utfordringer når de snakker med folk om troen på Jesus, som da Nafissa delte evangeliet med sine søsken, ville de ikke høre av det og kuttet all kontakt med henne.

«Jeg trodde de ville ta i mot Guds gode nyheter med glede», sa hun, «Jeg ber for de hver dag at de må se Jesus som jeg så han.»

  • Pris Gud for at hele familier kommer til tro på Jesus.
  • Be for deres muslimske slektninger, at de skal se det håpet Abid og familien har i Jesus.
  • Be om at de skal ta i mot Jesus og at budskapet om evangeliet skal spre seg gjennom hele området hvor de bor.

 

**Denne artikkelen er skrevet av en langtids-feltarbeider. Navn og steder er endret for sikkerhets skyld.**