fbpx

Hani hadde alltid kjent på et tomrom i livet sitt, men han hadde ikke funnet noe å fylle det med.

En morgen, på en travel kafe, møtte Hani en Frontiers misjonær som het David. De snakket sammen og Hani delte om sin lengsel etter noe mer med menig med livet. David tok fram en Bibel fra ryggsekken og gav den til Hani. «Begynn med den boka som heter Lukas», foreslo David, «så kan vi treffes igjen snart å snakke om det.»

Da de møttes to uker senere, hadde Hani allerede lest gjennom alle evangeliene. David spurte han hva han hadde funnet ut, og Hani siterte mange vers om Jesu løfter om å fylle våre liv.

Han ble ekstra glad i historien der Jesus møtte kvinnen ved brønnen:

«Men den som drikker av det vannet jeg vil gi, skal aldri mer tørste. For det vannet jeg vil gi, blir i ham en kilde med vann som veller fram og gir evig liv.» (Joh. 4,14)

«Jeg vil drikke av dette vannet, jeg er sikker på at Guds ord er sannhet», sa Hani. Jesus har den freden jeg har letet etter!» Hani var overlykkelig.

Men det vil koste å følge Jesus, han visste det, han tenkte på kona, barna og folk rundt han. Han kunne miste jobben – og til og med livet sitt. Han gikk undrende avsted. Han måtte tenke over om han kunne ta imot Jesus selv om det betydde å miste alt han hadde kjær i sitt liv.

Neste gang de to møttes, sa Hani til David: «Jeg leser i Ordet at som Jesu etterfølger, så trenger jeg å bli døpt». David var overrasket. Sist gang de pratet hadde Hani kjempet med tanken på hva det ville koste for han å være en Jesu disippel.

«Vent, har du bestemt deg?» spurte David. «Så nå er du en etterfølger av Jesus?

Hani nikket. «Leste i Bibelen at enten følger man eller man følger ikke.» sa han. «Det er lett! Så jeg valgte å følge» «Det er ingen andre måter å få fred med Gud på enn gjennom Jesus Kristus!»

Hani kunne miste familien og jobben sin. Men han visste også at han var en ny skapning i Kristus. Og der som det var tomhet, var nå fylt med glede og fred.

Pris Gud for at han jobber i livet til Hani! Han og David møtes ofte for å studere Guds ord, og Hani ble nettopp døpt.

  • Be om at Hani må fortsette å vokse i sin tro og sin kjærlighet for Jesus og kjennskapen til Ordet.

  • Be Gud om å sende mange gode venner til Hani som han studere Bibelen sammen med han og be om at mange oppdager sannheten om Jesus.

  • Be for misjonærer som David som hjelper kristne med muslimsk bakgrunn til å stå sterke i sin tro til være frimodige vitner.

 

 

** Denne fortellingen kommmer fra en langtidsmisjonær. Navnene har blitt forandret for sikkerhets skyld.**