fbpx

Tenåringer i fyr og flamme for Prosjekt Håp

19 jan 2018 | 0 kommentarer

Misjon var i fokus på Lagets nyttårslederkurs (NÅLK18) for Nord-Norge. Deltakerne fikk bruke alle sansene for å se og smake på livet i andre verdensdeler. Det var herlig å se ungdommene kle seg ut og danse til lovsang fra mange land, kjenne på, smake og gjette på hvor både mat og ting kom fra, be for muslimske folkeslag som ikke har adgang til evangeliet og teste ut hvorvidt de er skikket til å leve i en annen kultur.

 

Engasjementet for leirens prosjekt var stort: Prosjekt Håp har som målsetning å skaffe midler til skolegang for syriske flyktningbarn i Midtøsten. Og engasjementet bare økte fra dag til dag, godt hjulpet av at noen av lederne utlovet «premier» ved passering av ulike innsamlingssummer: Både barter, legg- og hodehår ble «seremonielt klippet», og kjærlighetshistorien til en av lederne ble fortalt «offentlig». Deltakerne kjøpte også tjenester under «misjonssirkuset», som inkluderte magisk styrkedrikk (en tranblanding som ga rett til å «fryse» noen i ett minutt – med mindre man da kjøpte seg fri!), varmedrikk (gløgg) – populær, siden aktiviteten var ute i tett snøvær mens Rumpeldunk-turneringen i beste Harry Potter-stil gikk av stabelen, og formidling av beskjeder og tjenester til hemmelig venn. Mange «gullmynter» ble vekslet inn og benyttet som betalingsmiddel.

Vi takker for strålende innsats og for de 11 000 kronene som kom inn – en flott gave fra skoleungdom til skoleungdom!

Det er fortsatt mulig å støtte prosjektet! Støtten går til drift av Hope School, en skole med 140 syriske barn i et av Syrias naboland, barn som ikke ville ha fått skolegang uten denne skolen. Prosjektet er et samarbeid mellom nasjonale troende og utenlandske hjelpearbeidere, og inkluderer sosiale hjelpetiltak i tillegg til undervisning i de tre kjernefagene matematikk, arabisk og engelsk. Prosjektbudsjettet er på omtrent en halv million kroner i 2018. Gi din gave på Vipps (Frontiers Norden, #74510) eller ved overførsel til vår giverkonto (merket «Prosjekt Håp»).