fbpx

Thomas gikk langs den oljeflekkede gaten, passerte sveisere, metallutsalg og dusinvis av varebiler av varierende kvalitet. Nabolaget var litt nedslitt, men Thomas kjente dets beboere godt. Han stoppet og hilste på flere hardtarbeidende muslimske menn som hadde ønsket ham velkommen inn i nabolaget.

Frontiersteammedlemmet Thomas leide en liten butikk i nabolaget hvor han sammen med en lokalt ansatt kollega produserte lavkostnads vannrensningssystemer. Etterspørselen var økende etter deres produkt, og de arbeidet hardt for å holde følge.

Men avbrytelser var vanlig. I relasjonelt oienterte kulturer som denne tok man alltid pause fra arbeidet når noen stakk innom.

Så da Jabril, en eldste i lokalsamfunnet, kom innom, tilbød Thomas ham en stol med en gang, og begynte å lage te på en liten gassbrenner. Imens klaget Jabril på brønnen utenfor, som mennene benyttet for å vaske hendene før de gikk til moskeen for å be.

«Den pumpen er så vanskelig å bruke, sa Jabril. «Mine armer og skuldre verker vanvittig på grunn av den.» Jabril vendte et forventningsfullt blikk mot Thomas, og Thomas ga ham et spørrende blikk tilbake.

«Så – er ikke du en mullah, eller hva?!», fortsatte Jabril. «Gjør den bønnen som vil hjelpe!»

Sevsagt var ikke Thomas en mullah – en religiøs leder som leder bønnene og underviser fra koranen. Han var ikke engang en muslim, og alle mennene i nabolaget visste det. Nesten hver dag ble han spurt om han var klar til å bytte religion og bli en muslim. Thomas svarte alltid med å dele om sin glede over det å få følge Jesus. Og ofte tilbød han seg å be for dem i Jesu navn. Av den grunn var Thomas kjent som en mann som hadde tilgang til Den Ene som kan helbrede. Thomas smilte litt for seg selv til Jabrils frekkhet, og la sine hender på den gamle mannens skuldre.

«Herre Jesus, vær snill å helbrede min venns armer og skuldre,» ba Thomas.

Jabril nikket og la til et «amen.» Så satte han seg tilbake i stolen og spurte, «Hvordan går det nå med den der teen da?»

  • Bli med oss i bønn om at Jabril skal få bli kjent med Jesus som Helbreder og Frelser.
  • Be Gud dra muslimske menn til Jesus Kristus, når feltarbeidere som Thomas ber for dem og deler Guds Ord med dem.
  • Be om at flere feltarbeidere som Thomas starter opp forretningsdrift i den muslimske verden. Be Herren hjelpe dem til å lykkes, og dermed kunne velsigne masser av muslimske nabolag.

Denne fortellingen kommer fra en langtids feltarbeider. Navn og stedsangivelser er endret av sikkerhetshensyn.